Jdi na obsah Jdi na menu

yorkšíři

 

Jorkšíři

Jorkšírský teriér je velmi bystrý a inteligentní pes. Jak říká standard - jorkšír je temperamentní a vyrovnaný pes. Na tak malé tělíčko mají až neuvěřitelný temperament a pokud zrovna nespí, jsou téměř neustále v pohybu. Zajímají se o veškeré dění kolem sebe. Bez přehánění lze říci, že jsou výbornými hlídači (samozřejmě v rámci svých možností) - ihned Vás na vše upozorní. Díky své milé a hravé povaze patří k vyhledávaným společníkům. Není výjimkou, že si rodiny pořizují dva i více jorkšírků. Jsou-li děti pod dohledem dospělých je to ideální kamarád, který děti miluje. Svou přirozenou inteligenci a vzhled kouzelné hračky dokáží dokonale využít. Pohledem a vrtěním ocásku vás dokonale odzbrojí a tak se může stát, že i když vám právě rozkousal italské lodičky nebo sedačku v obýváku, nakonec ho ještě pochválíte.

  Než si vyberete svého miláčka :

 

Než si štěně pořídíte, pořádně se zamyslete nad tím, za jakým účelem psa chcete. Pokud hledáte psa pouze jako společníka, vaše nároky nebudou zajisté tak vysoké, jako kdybyste pořizovali psa služebního nebo loveckého. Důležitá je rovněž volba plemene a pohlaví.

 

Jak rozmazlíte svého miláčka :

Jorkšírský teriér je pes, kterého je možné rozmazlit opravdu velmi snadno. Proto je nutné i tuto kouzelnou hračku od začátku usměrňujte v jejím chování. Od malinka jej zvykejte na to, že musí být doma někdy sám. Velké množství nových majitelů udělá tu chybu, že si po přinesení štěňátka domů vezme dovolenou a je s ním neustále doma. Jorkšír je velmi společenský a rychle tomu přivykne. Zůstane-li potom doma sám, špatně to snáší a vydrží celé hodiny naříkat.

Jorkšírský teriér je rovněž velmi statečný a nebojácný. Beze strachu si dovolí i na mnohem větší psy. Ale POZOR - Toto se stalo mnohým jorkům osudným.

Jorkšír je opravdu ideálním společníkem. Jen těžko bychom hledali činnost, při které by nám společnost nedělal. Ať pracujete na zahradě, vaříte či děláte cokoli jiného, jistě vám bude pomáhat. Někteří majitelé si svého jorkšírka nosí každodenně s sebou do práce. Delší čas bez vás ho dělá nešťastného. Jste-li sportovně založeni, může se svým jorkem zkoušet agility a nebo i tanec se psem.

 

 

V novém domově:

Ve většině případů se štěňátka odebírají od matky okolo 2. měsíce věku. Doba vhodná k odběru se ale může u některých plemen lišit, takže je třeba dát na doporučení chovatele. Ten nejlépe pozná, zda je štěně již dostatečně socializováno a jestli je natolik zralé, aby bez následků sneslo tak zásadní životní změnu, jako opuštění matky a sourozenců. Obecně se dá říci, že čím déle se štěně zdrží u své původní psí smečky, tím lépe bude v dospělosti komunikovat s ostatními psy - na druhou stranu se ale bude hůře začleňovat do nové rodiny. Obvykle se tedy štěňata odebírají v době od šestého do osmého týdne věku.

 

DOUFÁM ŽE VÁM PÁR TĚCHTO RAD ALESPOŇ TROCHU POMŮŽE SI VYBRAT SPRÉVNĚ A NEBO VÁM PORADÍ S VAŠÍM MILÁČKEM.

 

 

katty-jorksirek-vid...jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pro-sarinku.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

DavidArore - How to serving Google

24. 12. 2022 23:34

That means you'll get the idea some new features and suffer with access to additional channels where you can gain visibility, without having to make nous of some ornate, handbook migration process. https://googlec5.com

loveawake.ru - Are you 18? Come in and don't be shy!

29. 3. 2022 19:31

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

AJiptoxith - Reading the fresh blood pressure guidelines

11. 10. 2018 13:14

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre determination bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/vente-de-cialis-sur-internet/

AJiptoxith - What you necessary to know close to high blood affliction

27. 9. 2018 4:23

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-cialis-securite/